Ciorba de loboda

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 5370 vizualizari

 

O ciorba buna, de sezon, cu loboda proaspata din gradina.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • 500 g frunze de loboda;
  • circa 3 l apa;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • un ou;
  • o legatura de leustean;
  • sare, dupa gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete.

Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in cand. Dupa 10 minute se adauga restul de apa si se lasa sa dea in clocot.

Se spala frunzele de loboda si se taie marunt, apoi se adauga in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Se lasa la fiert, iar spe final se adauga rosiile si oul batut.

Se stinge focul si se adauga leusteanul spalat si tocat marunt si se potriveste de sare.

Ciorba se serveste calda.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pipote si inimi